Goede slaapdienst in de zorg

’s Nachts horen we eigenlijk goed te slapen, zodat we energie hebben voor de komende dag. Als dat niet lukt om wat voor reden dan ook, breekt dat ons op. Zeker als het langer duurt en er niet direct zicht is op verbetering. Wij verlenen nachtzorg aan u, afgestemd op uw eigen situatie. Dat kan tijdelijk of langdurig nodig zijn. Enkele nachten per week of elke nacht. Precies zoals ’t het beste bij u past! We maken een onderscheid tussen waakdiensten en slaapdiensten in de zorg.

Wat is een slaapdienst in de zorg?

Wilt u graag weten wat een slaapdienst is en wat het verschil is met een waakdienst? Wij leggen het u uit. Er kunnen situaties zijn waarbij het geruststellend is voor u (of voor uw kinderen) als u ’s nachts niet alleen bent. Niet dat u veel zorg nodig hebt, maar het gevoel dat er iemand aanwezig is als het nodig is. Iemand die net even ondersteuning, een helpende hand kan bieden. Het kan voor u het verschil maken tussen wakker liggen of rustig doorslapen. Dan kan een slaapdienst, bijvoorbeeld bij ouderen, een passende oplossing zijn. Bij een slaapdienst gaat de zorgverlener gewoon naar bed en voor enkele zorgmomenten kunt u een beroep op haar doen.

Waakdienst zorg

Bij een waakdienst gaan we er vanuit dat u gedurende de nacht een aantal zorgmomenten nodig heeft, waarvoor er direct een zorgverlener beschikbaar is. Dit kan zijn omdat u ernstig ziek bent of omdat u gedesoriënteerd en verward bent. Het is nodig dat er iemand bij u waakt. Iemand die echt voor u zorgt in de nacht. Uw partner of kinderen kunnen gaan slapen, zodat zij de zorg overdag weer op zich kunnen nemen.

Slaapdienst of waakdienst met zorg nodig?

Heeft u een slaapdienst of waakdienst met zorg nodig? In principe ‘loopt’ een nachtdienst van 23.00 tot 7.00 uur. Vindt u dat te laat, dan is het geen enkel probleem om eerder te starten, bijvoorbeeld om 21.00 of 22.00 uur. Ook kunt u ervoor kiezen om de nachtdienst tot 8.00 of 9.00 uur door te laten lopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor slaap- of waakdiensten door onze zorgverleners? Neem dan contact met ons op.